Boktips – High Fidelity

5ingesundar

När våren nalkas, solen skiner och värmer likaså, när du kanske väljer att sitta ute på lunchen- Då är jag övertygad om att det är denna bok som skall göra dig sällskap i solväggen. Speciellt passar denna bok dig som är intresserad av musik och som finner det underhållande att följa en trasslig kärlekshistoria. En humoristisk bok för alla.

High Fidelity är en roman skriven av Nick Hornby och som handlar om Rob (36 år) och hans liv i London. Boken börjar med att Rob listar sina 5 mest minnesvärda separationer, Rob gillar fem-i-topp-listor och brukar lista det mesta som rör hans liv på det sättet. Hans första av alla de 5 mest minnesvärda separationerna sträcker sig långt tillbaka till hans barndom och den sista av alla de 5 mest minnesvärda separationerna är inte Laura.

Laura har precis lämnat Rob efter ett långt förhållande. Rob vet inte om han är lättad eller deprimerad, om han saknar Laura eller om han bara inte tycker om att vara ensam. Men allt eftersom tiden går börjar han sakta förstå hur allting ligger till.

Rob flyr ofta till sin skivaffär och hans gamla vinylplattor, eller lyssnar på gamla kärlekslåtar och omorganiserar sin skivsamling. Dick och Barry är också två av hans närmsta vänner som även de jobbar i hans skivaffär och som gillar att göra fem-i-topp-listor över allting, men mest musik.

Frida Brolin