Insändare: Mörkläggningen mörklagd?

Vi är flera som har klagat på att det inte finns några mörkläggningsgardiner i B9. Detta har vi frågat efter flera gånger, men det har ännu inte gett något resultat. En del lektioner innefattar mycket filmvisning, overhead, samt datorvisning och det uppstår problem när solen lyser in på duken och man nästan inte ser någonting.

Vi tror att det skulle bli en mycket bättre stämning om man kunde se vad som händer på duken, istället för som det är nu när man många gånger nästan måste gissa sig fram. Det har i och för sig kommit in mycket bättre och bekvämare bänkar i salen än de som var förut, vilket är bra, men varför man inte samtidigt satte in mörkläggningsgardiner trots att det är det som man har påpekat och klagat på är ett mysterium.

De andra klassrummen har ju gardiner, så det kan väl knappast röra sig om att det skulle vara för dyrt. B9 är ju även ett mindre klassrum än de övriga med färre fönster. Om det nu ändå vore ett ekonomiskt beslut bakom (om det finns något beslut över huvud taget) skulle man kanske inte ha installerat en filmprojektor från första början.

”Filmkonnässören”