Angående vinden på Nygården

nygarden

2011-11-28
I skolbladet INGE NYTTs klagospalt kan man läsa några arga rader om att vindsdörren på Nygården är låst. För mig är det en självklarhet att vindsdörren ska vara låst. Jag var själv med på internatrådets möte där frågan om huruvida vindsdörren skulle vara låst eller inte kom upp, och argumenten för att den skulle vara låst var att på vinden skall saker som de boende på internatet inte använder under läsåret förvaras. Saker som man använder kontinuerligt får man helt enkelt ha på rummet.

Argumenten emot att ha en låst dörr är att sakerna läggs där på egen risk. Men varför inte minimera risken att någonting blir stulet? Ett annat förslag som kom upp på internatrådsmötet var att någon på Nygården skulle ansvara för en nyckel. Även det tycker jag är ett oövertänkt förslag, för den dagen någonting faktiskt försvinner så kommer ju blickarna riktas mot personen ansvarig för nyckeln. Ett annat förslag som kom upp var att städpersonalen skulle låsa upp vindsdörren en timme per vecka, då har alla möjlighet att göra vad de nu ska göra på vinden. Men inte heller det var tillräckligt. Man börjar nästan undra vad som är så himla spännande med vinden, varför vill folk prompt ha tillträde dit? Jag säger håll vindsdörren låst så kan vi tryggt förvara våra ägodelar där under läsåret.

Axel Paxel

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s