Hör någon annan ljuden?

FOTO: Per Bäckström
FOTO: Per Bäckström

2012-02-01
Jag ligger i min säng, sömnlös som vanligt. Lampans sken gör de redan sjukhusgröna väggarna mer ogästvänliga. Det är tyst, jag tror alla har lagt sig till kojs. Det enda som hörs är vindens vinande utanför mitt fönster. Och något slags knackande ljud från min byrå.

Kan inte låta bli att reagera över att det då och då under min vistelse här på Ingesund har låtit som att det råder någon form av aktivitet här i västgården under nattetid. Som om att det är någon/något som spatserar på övervåningen. För jag har svårt att tro att någon får för sig att gå längs korridoren fram och tillbaka klockan 03:44 på natten. Om någon i huset känner sig träffad av min beskrivning av aktivitet kan du väl höra av dig till mig.

Men jag har dock ytterst svårt att tro att någon kommer att göra detta eftersom jag redan har frågat runt på Ingesund om detta är någonting jag har fått för mig eller om det faktisk kan råka vara så att det är ett känt fenomen.

Det visar sig ganska så fort att det inte är mig det är fel på, utan att det faktiskt är någonting där uppe. Jag får veta att det är känt sedan länge, och att det har pågått i över 40 år.

Jag får även veta att dörrar har slagits igen utöver stegen över golvet. Dörrar som slagits igen trots att det inte är någon i rummen. Likaså att småsaker oförklarligt flyttar på sig, saker som nycklar och pennor. Så om du har upplevt detta så kan du vara lugn och sluta tro att det är du som har tappat förnuftet, för så är det inte.

Jag blir dock som mest skraj när en person jag talar med säger att man kan känna anden/spöket. Han berättar att då och då genom sina år som lärare och kursdeltagare här på Ingesund har fått uppleva en kall bris som dyker upp lika snabbt som den försvinner, och han efteråt har kollat om det har varit något fönster som stått öppet. Men det har det aldrig varit.

Så då kan man ju fråga sig, är detta väsen elakartat eller godartat? Jag får ganska så snabbt svaret att det inte verkar vara något elakartat väsen vi har här i huset. En hypotes är att det kanske är skolans grundare Valdemar Dahlgren själv som går och vakar över oss och ser till att vi mår bra. Vem vet, jag vet iallafall inte mycket mer än vad du gör nu.

Per Bäckström

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s