iPad-prylar

FOTO: Per Bäckström
FOTO: Per Bäckström

2012-04-23
Jag har återigen låtit mig agera nörd, och denna gång är det återigen iPad-prylar som gäller. Denna gång köpte jag mig ett par ”joypads” – små styrspakar som man sätter på skärmen med hjälp av sugproppar. De är enbart tillverkade med spelande i åtanke

De är tillverkade av plast och har formen av en spiral för att det ska bli lite flex i styrspakarna. Då det finns många spel med digitala analogspakar, så är tanken att trycka på ett par riktiga i plast inte helt fel.

Det utförs dock inte fullt så lätt som det borde. Gummit på själva sugpropparna är alldeles för hårda, att trycka på dem kräver alldeles för mycket kraft. När man väl har fått på dem så hindras man av att trycka ner dem den där extra biten som behövs av en plastplupp som sitter i vägen. Detta leder till att efter en tids spelande kommer de alltid att lossna, och om inte de inte gör det så kommer de iallafall att glida ut över hela skärmen.

Jag kan väl såhär i efterhand erkänna att jag är mer än lite besviken på denna produkt. Gör om gör rätt, för något vidare svårt kan det inte vara. Kan väl dock glädja mig åt att jag bara la ut 150:- på dessa två då jag köpte dem genom eBay. Här hemma skulle de kostat det dubbla.

En annan pryl jag kan rekommendera till alla som har iPad och en iPhone är ”SDK Joypad”. Det är en klockren app till telefonen som du kopplar upp till din iPad med hjälp av internet eller bluetooth. Det den gör är inte svårare än att den lägger upp en digital handkontroll på mobilens skärm. För er alla som kommer ihåg NES eller SNES lär inte inlärningskurvan vara lång. Denna app är även gratis. Det enda du behöver är ett av de spel som stödjer denna funktion, och det tar du lätt reda på genom att gå in på getjoypad.com/sdk.html

Spela lugnt nu!

Per Bäckström

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s