Farväl teaterkursen!

msnd

2012-05-15
1975 startade Sven Smedberg Teaterlinjen. En vind inreddes tillfälligt och sedan dess har kursen levt vidare.

2006 skapades Ingesundslinjen Musik & Teater där två teaterkurser samarbetade med studerande med olika inriktningar som ensemblespel, visa/skrivande och inspelningsteknik. Nu är det dags att gå vidare. Ingesundslinjen planerar för en ny kurs, Musik Scenprojekt, i nya lokaler.

Detta sista år valde vi att bara köra en teaterkurs och då för dem som gått estetiskt gymnasium eller stått på scen i en amatörgrupp. Under hösten har jag njutit av en grupp som tar emot idéer och utvecklar dem. Ibland har jag bara lutat mig tillbaka och följt resultatet av deras arbete.

Inför vårt sista ”vårprojekt” har vi engagerat Anna Ehnsiö från Totalteatern. Utöver de begränsade timmarna med en spännande regissör som Anna, måste klassen arbeta mycket själva både med det sceniska och med allt arbete bakom scen. Teaterkällaren har flödat av kreativitet och golvet har varit en matta av tyger och blomster.

Snart vandrar kursdeltagarna ut i livet med en karta eller silvertejp (silvertejp – bra både på scen och i skogen). Jag och andra lärare står på trappan med minnet av dem i hjärtat.

Vi vinkar FAR VÄL in i framtiden…

Viveka Stigzelius
Kursledare, Ingesundslinjen Teater