Vakt avliden i Sagerska palatset

Bild: Sagerska Palatset. Upphovsman: l99pema.
Bild: Sagerska Palatset. Upphovsman: l99pema.

En stor polisinsats pågår utanför statsminister Fredrik Reinfeldts bostad. En person som arbetade som skyddsvakt i statsministerns bostad, Sagerska palatset, har avlidit till följd av skottskador. Enligt uppgifter från personer på plats ska personen ha tagit sitt eget liv. Polisen misstänker inte brott.

Vid 13-tiden i dag fick polisen ett larm om att en person skadats allvarligt inne i Sagerska palatset i Stockholm, som används av statsminister Fredrik Reinfeldt och hans familj som bostad. När polisen kom till platsen omringade de statsministerns bostad och spärrade av gatan utanför. Efter ett tag uppgav polisen att en person var avliden.

Svensk Bevakningstjänst bekräftade vid 15.40 tiden att den avlidne är en av deras anställda och att det rör sig om en person som arbetat som så kallad skyddsvakt, vars uppgift är att skydda Sagerska palatset. Det är Säpo som ansvarar för statsministerns säkerhet och de har gått ut med att den anställde inte hade någon koppling till statsminister Fredrik Reinfeldt eller hans familj och inte heller till riksdag eller regering. Ärendet ligger för nuvarande på Stockholmspolisen och Säpo är inte inkopplade på fallet.

Ett flertal polisbilar står just nu på gatan utanför Sagerska palatset och tekniker är på plats för att utreda händelsen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt var inte på plats i Sagerska palatset när incidenten inträffade och enligt uppgift från hans pressekreterare Daniel Valiollahi mår familjen bra.

Adam Karseland