Flygplansolycka i Arvika

I dag klockan 13.00 fick polisen ett larm om att flygplan störtat vid Westlanda Flygplats en bit utanför Arvika. Enligt vittnesuppgifter var planet på väg ner för landning när en av vingarna veks upp mot kabinen. Kort därefter kraschade planet i en bäck. Två personer omkom.

Planet var ett så kallat ultralätt flygplan, och vägde endast ett halv ton. Det hade plats för två personer och de som flög det var enligt uppgifter från polisen privatpersoner som var medlemmar i en flygklubb som använder flygplatsen.

En person hittades omedelbart alldeles invid vraket, och den andre i en bäck en bit därifrån efter en stunds sökarbete. Enligt uppgifter från polisen försvårades deras arbete på olycksplatsen på grund av höga vattennivåer. De omkomna är hemmahörande i Arvika och Årjäng och är födda 1949 respektive 1953.

Polisen har genomfört förhör med de två vittnen som larmade polisen till platsen.

Polismyndigheten i Värmland har under dagen samverkat med Arvika kommun. Kommunen äger flygplatsen och kommer därför att ha en fortsatt samverkan med polismyndigheten.

Adam Karseland