FILM: Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann

Hundra-ringen

Jag har tidigare läst boken och då känt att för min del så var det lite mycket krigshistoria i den. Trots detta så fastnade jag för bokens innehåll och fick mig många goda skratt innan jag nådde slutet. Att se filmen på bio var en självklarhet för mig och jag kände lite skepsis gällande att Robert Gustavsson hade huvudrollen. Jag var lite rädd att han skulle förlöjliga handlingen, men jag blev verkligen glatt överraskad eftersom han i den här filmen gör en topproll.

Filmen har en härlig berättelse där man följer en hundraårings rymning från sitt eget kalas och hans livs återblickar. Man tar del av hans historia som sprängare över hela världen, från 20-talet och framåt i tiden. Och får då träffa personligheter som Franco, Harry S Truman, Stalin etc. Den gamle mannen har lätt att få nya bekantskaper och trillar hela tiden på nya roliga äventyr. Bland annat stöter han i filmens begynnelse på en mc-kille med en resväska som sedan tar en betydande roll i handlingens röda tråd. Väskan följer med under resans gång och man får följa en stridig kamp om väskan och dess innehåll.

Berättelsen är fylld av humor och tvära kast. Klart sevärd och jag ämnar ge filmen 4 popcorn av 5 möjliga. Det var mitt allra första besök på Palladium i Arvika och det blir inte mitt sista. Salongen var inbjudande, stolarna mjuka och sköna, dock var popcornen en aningens lama om jag jämför med Filmstadens i Karlstad.

Tove Birkeland Brandt
Publicerad: 2013-12-31