AMBASSADÖRSUTBILDNING PÅ INGESUNDS FOLKHÖGSKOLA

Från ambassadörsutbildningen på Ingesunds folkhögskola
FOTO: Kerstin Pettersson

Nu har en länge önskad utbildning av ambassadörer blivit av. Det är en önskan som har funnits i flera år, och pratats om, men det har aldrig kommit till skott. Tidigare plockade man ihop personer från gång till gång, vilket har varit ett problem.

Ambassadörerna ska vara behjälpliga i marknadsföringsarbetet och vara representanter för skolan. För att bli hemma i rollen har ambassadörerna utbildats i presentationsteknik. Vad man ska tänka på vid möten är att förbereda sig, tänka på kroppsspråk m.m. Det här är också en fjäder i hatten och kommer att finnas med i kursintyget. Alla linjer är nu representerade av Erik Carlfjord (Ingesundslinjen), Robin Schützer (Allmän kurs), Wilaiwan ”Vivi” Pinyowong (Allmän kurs) och Kerstin Pettersson (Hantverkslinjen).

Folkhögskolans dag händer lördagen 29 mars för alla folkhögskolor i hela Sverige, för att visa upp folkhögskolornas verksamhet. Men Ingesunds folkhögskola har istället Öppet hus, som blivit en traditionell Raggarkväll med Arvika Yankee Carclub, på våren (preliminärt den 22 maj). Den är välbesökt och uppskattad. Då bjuder man på tårta med 50-talsdekor och utser den vackraste bilen. Dessutom konsert med Ingesundslinjen med 50-60-talsmusik och vårens 1:a cruising. Hantverkslinjen har utställning, man har också frågesport och chokladhjul. Så det är mycket som händer.

Men det är inte bara öppet hus då, utan det är det alltid! Ta bara kontakt med receptionen eller Margaretha Ström och ni är välkomna.

Kerstin Pettersson
Publicerad: 2014-02-13