HYLLNING TILL EN VÄN – MINNESUTSTÄLLNING ÖVER JÖRGEN ZETTERQUIST

Utställningen öppnade den 18 januari och kommer att pågå, eventuellt till söndagen den 23 februari. Per­Inge Fridlund som har tagit initiativet till den här utställningen, har fått låna Gallerix f.d. lokaler Torggatan 8, tills en eventuell ny hyresgäst kommer. Utställningen visar målningar och teckningar av Jörgen Zetterquist, känd och uppskattad Arvikakonstnär, som avled i maj 2013.

Konstverken är lånade av Jörgens fru Margareta, som äger dem. Det är flera stora verk och mindre och de är till salu.

Nästa planerade utställning är verk av Malin Lager, som gör otroligt fina textila bilder. Hon syr sina alster på maskin och får fram ljus och skuggor på det mest fascinerande vis och som faktiskt skimrar.

Malin ska ha en utställning i Amerika, på ett museum söder om Fransisco. Det finns en bok om henne och hennes skapande som heter Trådpoesi. En utställning som bara måste ses! Första gången jag såg något av henne blev jag alldeles tagen. Det var bilder, gjorda i tråd, av regniga gatstenar i vackert motljus. Thread poetry, som den engelska titeln heter på boken, trådpoesi.

Foton och text: Kerstin Pettersson
Publicerad: 2014-02-24