REDOVISNING AV PROJEKTARBETE PÅ HANTVERKSLINJEN

I höstas fick vi på Hantverkslinjens påbyggnadskurs en uppgift i att arbeta med projekt. Ett tillfälle att fördjupa oss i ett ämne vi själva valt. Nu var det dags att redovisa för lärare och för våra kurskamrater. Och vad bra det var, alla hade förberett sig och gav intressanta och utförliga berättelser om ämnet de valt.

Marina redovisade hur man gör tvål av naturprodukter. Inte helt enkelt men resultatet var gott.

Birthe berättade om intuitivt måleri. Att man bara sätter igång att arbeta med färger utan tanke på vad det ska bli. Inte ha krav på bilden och sedan tolka vad är det här, vad kan det bli och slutföra bilden utifrån det.

Gun berättade om hur ull tovar ihop sig och en förklaring om ullens egenskaper och nytta.

Erik visade och berättade om animation.

Kerstin har arbetat med papper och fyllt läderböckerna med papperssidor. Dessutom att använda papper i tredimensionella arbeten. Papper kan även användas att göra dekorativa starka papperssnören av.

Eva visade upp sitt färdiga arbete med sin fina ullgobeläng som visar Jakobs stege. Motivet är hämtat från en gammal skolplansch.

Majvi berättade ingående om vikingarnas historia och klädsel. Hon hade med sig kläder hon sytt och även smycken de bar och annan utrustning de använde i sitt dagliga liv.

Micke redovisade hur man kan sinka lådor eller skåp.

Katarina visade fina virkade arbeten och gav sedan en god pedagogisk visning i hur det går till, med bara händerna och klippta trasor. En aha-upplevelse för flera.

Foton och text: Kerstin Pettersson
Publicerad: 2014-03-01