REPORTAGE:HANTVERKSLINJEN PROVAR PÅ GRAFIK PÅ KYRKERUD

Grafik, Kyrkerud, Hantverkslinjen

Hantverkslinjen fick under tre dagar pröva på Kyrkeruds fina grafikverkstad. Lärare var Bengt-Göran Flood.
Vi fick som uppgift att fundera på, vad finns i skogen? Och jag tror att funderingarna gick i olika banor. Hm, vad finns i skogen? Rävar, vargar, harar och andra väsen förstås. Det visade sig att, ja, vad som helst finns där.
FOTO: Kerstin Pettersson

Spännande var det att arbeta på kopparplåt med mjukgrundsetsning. Med stort allvar och energi arbetade hantverkslinjens elever. Först skissa på papper, sedan lägga en grund som skyddar kopparplåten för att sedan överföra teckningen på den preparerede grunden och sedan ner i syrabad. Ja, det är flera moment, inte lätt att beskriva så man begriper. Men här är några resultat.
Önskningarna är att få återkomma då tre dagar känns för litet, nu fick vi bara nosa på det här med grafik.
Kerstin Pettersson
Publicerad 2014-03-08