Ingesund – Folkhögskolans dag

Den 29 mars är det Folkhögskolans dag – och fokus ligger på att få folkhögskolan att synas i hela Sverige! Vår skola och alla andra skolor i Värmland kommer att delta genom en digital kampanj. Och många fler skolor i hela Sverige!

Vi har intervjuat ett gäng tidigare kursdeltagare som fått berätta om sina minnen och sin tid på skolan, och den 29 mars kommer vi att dela deras historier på vår Facebook-sida.

Men, vi hoppas också på att vi som jobbar och studerar på skolan kan hjälpa till att göra det här mycket större. Det är säkert många av er som fått förklara för kompisar eller släkt och nya bekanta om vad folkhögskolan är.
Vår idé är att om alla som vill berättar om sin bild av folkhögskolan lördagen den 29:e mars, då är det många som kommer att få upp ögonen för skolformen.
Man kan tillexempel skriva ned en kommentar om vad man tycker är bra med skolan och dela den på Facebook, eller ta en bild eller filma när man berättar. Kanske dela en bild av folkhögskolan på Instagram eller Twitter eller vad man känner för.
Det viktiga är att vi är ett gäng som deltar och som gör det samma dag, och att vi taggar med skolans namn och med #folkhögskola.

Är vi 30 stycken som gör detta och som når 15 av våra kompisar, då är det 450 pers som fått koll på hur det kan vara på en folkhögskola! och om det är 5 skolor till här, då är det helt plötsligt över 2000! Och med 30 andra skolor, kanske över 15 000!

Vi hör så ofta från er och tidigare deltagare om vad skolan betyder för er, om hur ni trivs – och det vore så kul om vi kunde nå ut till fler och få berätta om det, så fler ser hur folkhögskolan fungerar.

Vill ni vara med? Både deltagare och lärare kan ju haka på!

Publicerad 2014-03-11