Reportage: Metallsmycken

En skaparverkstad där flitiga händer bearbetar små tunna ståltrådar i överseende av Kamiar. Ett rum fyllt av skapandekraft och framförsikt.

Ståltråd, avbitartänger, näbbtänger, pärlor och smyckestenar som till sist skall bli till vackra och enkla smycken, örhängen, armband, halsband allt utifrån enkla former och de allra första grunderna i skapandeprocessen runt att göra smycken, som man också kan ta del av på http://www.etsy.com
Fantasin styr resultatet, flitiga händers verksamhet och hög koncentration råder och till sist måste sägas att det finns en precision där som inte är att ta miste på. En efter en träs pärlor upp på ståltråd för att i ett senare skede bli till ett vackert armband, men här är man i den första delen av sitt skapande så vi kommer att återkomma till temat ”metallsmycken” i ett senare skede.
Alla deltagare verkade mycket nöjda med sitt val av tillval och ivrigt arbetande för att skapa vackra saker och med tillfället att lära sig någonting nytt, som vi senare kommer att beskåda i slutet av vårens tillvalsdagar.

Reportage: Tove Birkeland Brandt
Foto: Ståle Brandt