KULTUR: HANTVERKSLINJEN ARBETAR MED LEVANDE MODELL

I dagarna tre arbetar Hantverkslinjen med att avbilda en levande modell. Första dagen fick eleverna avbilda modellen enbart i två minuters pass! Avbilda en person som satt eller stod i två minuter?!?! Det går bara inte!!! Så var det… Protester, men så var det…
Dag två var att avbilda modellen i lera, bygga upp en liten figur, staty eller vad man kan kalla det. Hur olika tolkningarna var, men inget var fel! Underbart att se hela kollektionen.
Dag tre ligger modellen ner, stilla i samma pose, och eleverna kan avbilda modellen i lugn och ro! OCH då förstår man varför första dagens övningar med korta pass har haft för syfte. Man ska lära sig att se! Och nu kan man avbilda!
Tilläggas ska att det var mycket uppskattade övningar, och lärorika.

Kerstin Pettersson
Publicerad 2014-03-24