INGESUND: HANTVERKSLINJEN HAR EMALJERING OCH FREDAGSMYS

Emaljering, metallarbete

Hantverkslinjen har emaljering och fredagsmys.
TräLennart var idag MetallLennart. Vi ska få arbeta med metall i olika former. Bl.a. emaljera koppar och mässing, mjuklöda koppar och arbeta med järn. Med stor iver kastade vi oss in i de olika momenten efter att Lennart demonstrerat hur allt går till. Det klipptes plåt, putsades kanter, smältes emaljeringsfärg på koppar och mässing över gaslågor, mjuklöddes och hamrades ut kopparplåt. Vid fikat kom stora fredagsmyset, Majvi bjöd på våfflor och de var jättegoda! Mätta och glada återgick vi till arbetet med metallerna. Fram växte nu olika fina arbeten i klara färger, mest smycken blev det. Vi ska få en dag till med det här och nu har vi kunskap om hur det går till och kan sätta igång direkt. Man kan också emaljera i en vanlig ugn då det inte krävs mer värme än ca. 160 grader.

Kerstin Pettersson
Publicerad 2014-04-12

Majvi bjöd på våfflor och de var jättegoda! Mätta och glada återgick vi till arbetet med metallerna. Fram växte nu olika fina arbeten i klara färger, mest smycken blev det. Vi ska få en dag till med det här och nu har vi kunskap om hur det går till och kan sätta igång direkt. Man kan också emaljera i en vanlig ugn då det inte krävs mer värme än ca. 160 grader.

Kerstin Pettersson
Publicerad 2014-04-12