INGESUND: HANTVERKSLINJENS TISDAGSTRÄFFAR

Hantverkslinjen, möte

Hantverkslinjens tisdagsträffar, som har blivit ett stående inslag där vi inleder dagen med en trevlig fikastund i vår ateljé och går igenom det som berör oss som går den linjen. Det som upptar oss mest nu är vår kommande vårutställning. Vi har delat in oss i grupper med olika arbetsuppgifter. Nu har vi fått en spännande lokal för utställningen med många roliga möjligheter. Vernissage blir det fredagen den 9 maj kl. 13.00.
Förra veckan, efter att vi gått igenom vad som var aktuellt, viftade Lotta Huhta med en tjock bunt papper framför oss och sa att det var en enkät som vi alla skulle svara på. Det var någon myndighet som ville ha svar på frågor om kursen. Det kommer att ta tid, sa hon. Det suckades och stönades runt bordet och Majvi sa att hon ville bara arbeta och hennes mungipor hängde enda nere på axlarna. Då tog Lotta och Marja Wikström sats och skuttade upp i luften och tjoade ”April April”. Ja vi blev lurade. Men lättnaden var stor över att det bara var ett skämt.

Den här tisdagen pratade vi om det kommande EU valet. Intresset var ljumt överlag men efter att vi delats in i grupper och diskuterat vad vi tyckte var viktigt att EU ska arbeta med, så var det stort intresse för fågorna. Skolan skall ha ett möte där 7 politiska partier från kommunfullmäktige informerar om EU valet och att EU beslut också ger utslag och påverkar beslut i Arvika. Det ska också bli ett EU provval på skolan.
Då det varit lite information i massmedia inför EU valet hittils, hoppas man ju att det ska bli mer upplysningar och förklaringar inom en snar framtid då vi ska gå till val i Sverige söndagen den 25 maj.

Kerstin Pettersson
Publicerad 2014-04-12

Tags: