INGESUND: LEKA MED LERA UNDER SKOLTID

Att leka med lera kanske känns mer som något som småbarn gör när de sitter ute i sandlådan och leker efter en riktig blöt natt, eller precis när all snö efter vintern har smält bort. Eller om man är lite äventyrlig så kan det vara som när man är liten och dyker ned och plockar upp blålera från botten vid badstället. Lera är helt enkelt en underbar produkt som man som barn inte kan hålla sina fingrar borta från. Men det är inte bara barn som har svårt med det, även vi vuxna har svårt att undvika lekstunder med lera ibland. Att kladda lite med händerna är ju jättekul! Därför valde jag keramik som tillval på Tisdagar, och det är helt underbart att få leka med lera. Visst, man märker att man inte ens är i närheten av att vara så duktig som till exempel Dan som kan skapa otroligt fina saker med en klump lera. Hans kunskaper inom drejning är avundsvärda, specielt då man själv önskar att man kunde få den där klumpen med lera att åtminstone se ut som en kopp eller ett fat. Det är synd att man inte fått göra detta en gång i veckan sedan starten av läsåret för även en person som jag på Allmän vill hålla på med konst ibland. Och konst ska det bli, visserligen blir det bara tre gånger innan vi byter till måleri, men jag ser fram emot dessa gånger då jag verkligen kan säga att detta tillvalet var en lyckoträff för mig. Det är bara synd att det inte blir längre än tre veckor innan man börjar att prova att måla. Visserligen älskar jag att måla också men att leka med lera är så mycket roligare då man verkligen känner sig som ett litet barn! Synd bara att de nu är slut med det, men roligt var det ändå!

Therese Strömberg
Publicerad 2014-04-26