Ingesund: Ett exklusivt år

Tove Birkeland Brandt

Ännu en sommar har mött mig och ett år har rusat iväg i expressfart. Återblickar och granskar min tid och ser hur ofattbart upplyftande och roligt det här året har varit.

Jag har haft nöjet att vara ansvarig utgivare och chefredaktör på webbtidningen: Ingesundsbladet och tillsammans har vi i redaktionen lyckats att öka läsarantalet riktigt rejält.Unika besökare har faktiskt höjts upp med mer än 300 %, om vi jämför med föregående år.
– Inte dåligt, eller hur?
Vilken reklampelare för Ingesund Folkhögskola, som jag dessutom måste skryta en hel massa av. Platsen är fantastisk, lokalerna trivsamma och lärarna;
”helt underbara”.

Måste för egen del konstatera att det år som förflutit, är ett av de trevligaste jag haft i mitt 50-åriga liv.

Så mycket kunskap och massor av nyttiga repetitioner för att inte tala om alla aha-upplevelser som har bjudits mig. Det känns verkligen som om jag använt mig av varenda por i min kropp för att suga åt mig av all den kunskap som dessa fina lärare har gett till oss elever eller deltagare. Jag törs nog också påstå att min motivation stått på topp och varje ny dag har varit en glädjens dag.

Jag har skrivit otaliga texter, ja faktum är att det har sprutat ur mig och med detta hoppas jag ha inspirerat andra till att fatta pennan och även skänkt läsarna av Ingesundsbladet några givande och intressanta stunder, då de tagit del av det vi alla skrivit och publicerat..
Summerar jag nu årets händelser/upplevelser så har de gett mig ett ökat självförtroende och höjt min sociala kompetens och något att inte förglömma också min egen självuppskattning.
Jag har träffat helt underbara människor på Ingesund Folkhögskola och vissa skall sägas har vunnit mitt hjärta för att stanna där för resten av mitt liv.
Så det är inte utan att jag nu lämnar min plats på Ingesundsbladet och folkhögskolan med en hel portion av vemod i mitt inre.
-Ett vemod, för att jag känner att jag förlorar någonting underbart och viktigt. Någonting jag önskar att alla människor fick ta del av i sitt liv, ”att gå på folkhögskola”, vilket är ett sätt att finna sig själv och att duga precis som den man är och det man har kapacitet att ge/ta.

Sist men inte minst vill jag tacka alla för det gångna året, läsarna, kollegor i redaktionen, studiekamrater, lärarna och alla annan personal på Ingesund Folkhögskola. Ni har alla gett mig ett av mitt livs bästa år.
Vill ju även ta tillfället i akt för att promota tidningen och redaktionsarbetet med en vädjan på rösten, eftersom jag hoppas någon tar tillfället i akt att ta över tidningen efter mig, sköta den väl och ha riktigt roligt i redaktionen och med dess arbete. Kanske försöka slå mitt rekord i unika läsare på tidningen!

Ha nu en riktigt underbar sommar och en förträfflig tid på Ingesund Folkhögskola. Ta god vara på studietiden det är mitt tips till er som fortsätter studera eller som kommer som nya till denna underbara skola vid Glafsfjordens strand.

Sedan så hoppas jag att ni tar er tid att köpa min bok och läsa den; ”Röd Vinterängel”, som är en värmländsk kriminalroman med mediala inslag där även en fortsättning (fristående)kommer i höst, finns också att låna på biblioteket eller att köpa som e-bok. Sommaren är en underbar tid att slappna av och läsa böcker så missa inte att läsa den jag kan lova er en spännande stund med boken i hand.

Varma sommarhälsningar från eder Chefredaktör
Tove Birkeland Brandt
Publicerad 2014-05-30