Öppna upp för ditt skrivande

SKRIVARKURS PÅ DISTANS MED UNIKA ”LIVE-KLASSRUM”.

ÖPPNA UPP FÖR DITT SKRIVANDE – Drivs i samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan samt författarna Tove Birkeland Brandt och Ståle Brandt.

Kursen som kommer gå av stapeln i februari 2015, har nu under en månads tid provkörts och utvärderats via pilotelever och programmet Teamwiever samt Itslearning plattformen som SV tillhandahåller för sina upplägg.

Öppna upp för ditt skrivande, vänder sig till nybörjare och den som kommit en bit på väg i sitt skrivande.  I kursen tar vi upp allt man behöver veta för att starta upp sitt skrivarprojekt och som en extra bonus visar vi även på hur man kan använda sig av skrivandet i ett terapeutiskt syfte.

Ett sätt att skriva för att använda orden i Friskvårdssyfte, där man kan återblicka och se sig själv, samt beskåda sina inre tankar för att lyfta upp dem till ytan. Man kan se den här formen av skrivande som en spegel till det inre och smärtsamma för att möjliggöra att man kan skåda sig själv och därigenom lära sig att älska och akta sin egen person.

Skrivandet är ett eget språk, med bilder och fantasier, något som man kan använda sig av i alla livets olika situationer och detta visar vi i kursen Öppna upp för ditt skrivande.

För den som vill lära sig grunderna i det mera ordinära skrivandet, ges tips på olika tekniker och upplägg för kursen är enligt piloteleverna en guldgruva, då den ger den skrivande individen ett stöd och en daglig skrivarrutin genom sin tidspräglade ram. Vi kan kalla det för att vi kör en intensivkurs i skrivandeprocess, detta för att främja för eleven att verkligen få in rutiner för sitt eget skrivande. Att avsätta tid för sitt skrivande är viktigt även om man inte lyckas att få ned ett enda ord på papperet, så har man ändå prioriterat skrivandet.

 

Vad handlar då kursen egentligen om?

 • Att komma igång och skriva
 • Att avsätta tiden
 • Skrivandeprocessen
 • Skrividé
 • Övningar och inlämningsuppgifter
 • Synopsis
 • Prolog
 • Dialog, monolog och inre monolog
 • Karaktärsschema
 • Miljöbeskrivningar
 • Transportsträckor, dramatisering, vardagsrealism och intriger samt cliffhangers
 • Novellskrivande
 • Bloggar och dikter
 • Forum att skriva på för att därigenom kunna visa sina texter för varandra och få varandras åsikter, eller för att hålla kontakt och hjälpa varandra mm.
 • Avslutning och utvärdering

 

I alla dessa olika delar har vi såväl kursbrev med övningar och inlämningsuppgifter samt en nätträff i veckan på ca en timma i ett ”live-klassrum”, där eleverna kan fråga om saker som de inte uppfattat eller tycker är svårt. Vi ger också en muntlig utbildning som inte ligger i kursbreven genom de veckovisa nätträffarna. Eleven tar då del av en Powerpoint presentation samt andra viktiga saker då vi som lärare delar vår skärm med alla deltagare.

Det är ett nytt och spännande sätt att tänka gällande folkbildningens framtid och vi är mycket stolta att få vara en del i denna framtid.

 

Priset är endast 2100 kr/deltagare.

 

Är du intresserad av att gå vår kurs?

Kontakta: tove-brandt@hotmail.com

Vi ger gärna mer info om kursen på distans och om du vill anlita oss för en helgkurs i det verkliga livet för att komma igång med ditt skrivande så går även detta att ordna.

 

©Tove Birkeland Brandt & Ståle Brandt