Allmän linjes resa till Stockholm

???????????????????????????????

Onsdagen den 26 november kl. 07.00 reser vi iväg till Stockholm med klassen.

Vi sitter i en buss med fyrtio elever och fem lärare och det är lite kyligt, men ändå varmt i bussen. Vi åker ett par mil tills vi stannar och rastar i Arboga och tar en macka på Subway. Därefter far vi iväg igen.

På vägen till Stockholm sitter några kursdeltagare i bussen och kör frågesport och allsång med alla. Sedan kommer vi fram till Naturhistoriska museet där vi delas in i grupper och får uppgifter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag hamnade med några som var väldigt kunniga och visste vad det handlade om. Vi skulle arbeta med hur de uråldriga människorna såg ut och hur deras klimat var. En grupp berättade att i kalla länder som t.ex. de nordiska är många människor mer för sig själva och i varma länder som är tätbefolkade har man mer umgänge med sina grannar.

Det var ett mycket lärorikt besök på museet där man lärde sig mycket om hur världen har sett ut. Sedan var vi framme på Skeppsholmen, där fanns vårt hotell som alla skulle övernatta på.

Nästa dag var vi på riksdagen och tittade i en massa politikers rum. Vi gick runt i hela byggnaden och fick se på när de hade interpellationsdebatt. Senare gick vi till riksdagskammaren och fick en föreläsning om hur allt går till i riksdagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFOTON: Shohreh Ketabian-Johnsson

Resan till Stockholm var väldigt kul och lärorik. Man fick veta hur riksdagen fungerar och man kom närmare klassen, på ett sätt. Jag är jättenöjd med resan, en sådan borde man göra igen.

Linus Fahlén