Insändare: Två saker som skolan saknar!

Visst är det väl gott med en rykande kopp nybryggt kaffe? Eller kanske varm choklad eller en kopp te? Oavsett vilken dryck du föredrar så är vi många som välkomnar kafferasterna som ett trevligt avbrott i studierna. En stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen.

Då och då händer det att man är så inne i sitt arbete, så man arbetar över rasten. Kanske tar man i stället en paus en liten stund senare. Ibland kanske det även är så att man känner att man skulle behöva ha sin dryck samtidigt som man arbetar.

Problemet i dag är att det finns ingen möjlighet att ta sig en kopp kaffe när man själv vill. Man måste anpassa kaffesuget till de tider då det serveras. Men det finns en lösning på problemet!

En kaffeautomat
En enkel lösning på det här vore att det fanns en kaffeautomat. Ett ställe dit man kan gå, när som helst på dagen, för att ta sig en kopp kaffe. Den skulle med fördel kunna placeras vid de runda borden utanför matsalen. Här skulle elever, lärare och besökande på ett enkelt och smidigt sätt själva kunna ta för sig av sin föredragna dryck. Detta innbär såklart en kostnad för skolan, jag anser därför att det är rimligt att det blir en kostnad för dryck från denna automat. Fem kronor för en kopp kaffe kanske? En överkomlig summa för att kunna få ta sig en kopp kaffe vid den tid på dagen det passar en själv bäst.

Ett annat problem
Utöver detta så finns det något annat som jag anser att skolan verkligen saknar. En möjlighet att kunna köpa dricka. Speciellt nu när matsalen är stängd mellan raster och man inte ens kan gå dit och få ett glas vatten. Det är inte alltid som man har med sig egen dryck och det är inte heller alltid så lockande att gå och dricka vatten på toaletten.

Jag anser det därför vara rimligt att elever skall ha tillgång till en möjlighet att införskaffa dryck, även utöver de tider som matsalen är öppen. Men även att ha tillgång till ett större utbud än vad som idag erbjuds i matsalen. En drickautomat skulle med fördel skulle kunna placeras på samma ställe som kaffeautomaten, utanför matsalen. Här skulle det kunna finnas en dryck för alla smaker: Kolsyrat vatten, läsk och sockerfri läsk. Alltid tillgängligt så länge skolans lokaler är öppna.

Kaffesugen