Hantverkslinjen på konstutflykt

CAM007941

Hantverkslinjen och ”Målarvinden” besökte Borgvik och Sliperiet där det pågår en utställning med konst av hög klass. Anledning till att vi var där är att Ingalena Klenell har en makalöst vacker utställning av sina konstverk i glas. Och vi ska den här veckan gå på kurs i glasfusing, på Kyrkeruds folkhögskola och ha Ingalena som lärare, så besöket var förberedande och mycket inspirerande.

CAM008101

Övriga utställare var Nathalia Edenmont med sina otroligt genomtänkta och vackert genomförda fotografier. Makode Linde var representerad med små skulpturer och några målningar. Av Terry O’Neill visades foton av kändisar, som han gjort genom åren bl.a. av Mick Jagger och Brigitte Bardot i unga år. Det var några konstnärer till som det visades verk av.

CAM008531

Sliperiet är en alldeles enastående och vacker utställningslokal i sin enkelhet, här är inga vitmålade galleriväggar utan den har fått behålla sitt tidigare utseende. Nytt för i år är ett alldeles nygjort kök där man kan få en kulinarisk upplevelse. Det är absolut ett utflyktsmål i sommar som rekommenderas och förresten värt att besöka igen för oss som var där.

CAM007671

Text och foton: Kerstin Pettersson