Två små blänkare

På måndag 9 november 10:30 håller Nordiska rockskolan konsert i aulan. Det blir lite av en högtidsstund då hemvändaren Henrik Mäki, tidigare elev på Ingesund, kommer att kliva på scenen och med en repertoar av tunga rocktolkningar. Hur det kommer bli? ”Asgrymt”.

På torsdag 12 november 19:00 tolkar Ensemblekursen svenska låtar från 70­talet nere i källaren. Redaktionen har sökt svar på frågor som vilka låtar som kommer framföras, om utsvängda byxor kommer höra till scenuniformen, och om det är sant att konsertcafeet planerar tjuvstarta med lussebullsbakandet. Lotta Delebrant har avböjt att kommentera och vi misstänker att ensemblarna blivit skrämda till tystnad. Lyckligtvis kan man stilla delar av sin nyfikenhet på onsdag 11 november 12:30 då det hålls ett öppet genrep, även då i musikkällaren.

Simon Larsson